Masterclass Editing – Lightroom & Photoshop

Als photoshop docent ben ik fotografie begonnen en het editen zonder Lightroom en Photoshop zou ik mij niet meer kunnen voorstellen. Ik wil graag andere eventfotografen laten zien hoe ik mijn edits opbouw en wat er allemaal mogelijk is met de juiste kennis van deze programma’s. Ik heb meer dan 500 events geschoten en gebruik bepaalde workflows om alle foto’s te bewerken.

 

Tijdens het programma neem ik jullie mee in de volledige edit van mijn fotografie en laat geen functie ongemoeid. Ik leer je een snelle workflow, maar ook ontwikkelde technieken zodat je je eigen stijl kan ontwikkelen en je niveau naar een nieuw niveau kan brengen.

 

Dit is een advanced masterclass, wat betekend dat ik verwacht dat je Photoshop en Lightroom bezit en bekend bent met het instellen van je camera. Je hoeft niet professioneel te zijn, maar om het tempo te kunnen volgen is een degelijke kennis van diafragma, sluitertijd en iso zeker nodig.

 

Na de workshop krijg je ook een presetpack mee, die ik zelf gebruik om verschillende basis kleuren settings te beginnen.

Programma:

10.00 Aanvang/Kennismaking
10.30 De juiste camera techniek als canvas voor je editing.
12.00 koffiepauze
12.15 Belichting en Basisbewerking
13.00 lunch
14.00 Kleurbewerking
15.30 Speciale technieken & Photoshop
16.00 zelf aan de slag en feedback rondes.
17.00 einde

Masterclass Lightroom & Photoshop ‘Datum 2020’

Programma uitgelegd:

Juiste camera techniek – Theorie deel 1

Om goed te kunnen editen zijn er een aantal zaken die je moet weten over de juiste camera techniek. Hier leg ik uit met welke mindset je je foto’s moet maken en wat er nodig is om de juiste RAW te schieten. Welke camera en lenzen je het beste kan gebruiken en waarom dit nou handig is.

Belichting – Theorie deel 2

Als je eenmaal weet hoe je je camera goed instelt, voor de beste edits gaan we aan de slag met de juiste belichting maken in je foto. Alleen de exposure slider en het contrast knopje kunnen we allemaal vinden, maar een juiste samenwerking van bijvoorbeeld curves, de schaduwen en de highlights kan er voor zorgen dat je veel meer haalt uit je RAW file. Ook laat ik zien hoe je met camera profielen, lens correcties en eventueel wat photoshop trucs elke foto op de juiste manier behandeld. We gaan dieper in op de gradient en brush tools van Lightroom en zo zorg je dat elke foto de juiste belichting heeft.

Kleurbewerking – Theorie deel 3

Dit is het belangrijkste deel wat ik je kan leren. Hoe je met de witbalans, curves, splittoning, HSL en photoshop de beste combinatie van kleuren maakt. Ook kijken we naar kleurtheorie en wat het kan betekenden voor jouw fotografie. Als laatste kijken we naar camera profielen en de color balance filter in photoshop, hoe je van elke foto een waar meesterwerk maakt. Dit doen we aan de hand van een aantal voorbeelden die ik in de afgelopen jaren heb geschoten.

Aan het eind krijg je een set unieke presets mee, waarmee je meteen van start kan gaan. Ook laat ik zien hoe je presets het beste gebruikt, zodat je ook zelf je eigen presets kan maken.

Speciale technieken – Theorie deel 4

Met photoshop kan je je eigen licht of lensflares toevoegen. Ook kan je extra scherpte ontwikkelen met bepaalde filters, die voor ervoor zorgen dat je ook in donkere situaties de beste scherpte in je foto’s krijgt.

Kleurrijke Evenementen Fotografie

Feedback

Als er nog tijd is, gaan we aan de slag. Neem je eigen mapje met RAW files mee, zodat we meteen alle technieken kunnen toepassen. Zodoende kan ik nog persoonlijke tips en tricks meegeven en ga je naar huis met foto’s waar je trots op kan zijn.

Voorbeeld resultaten na de masterclass

Before

After

Entertainment Matters dansen op bedrijfsfeest.
Edison Awards vastgelegd door Martin Hols - Eventfotografie
Geinteresseerd? Schrijf je in én betaal voor voor 1 januari om de pilot aanbieding te verzilveren.
De kosten voor de pilot is €100 excl. btw voor bedrijven. Particulieren kunnen voor €120,- euro incl. btw deelnemen.

Na 1 januari inschrijven of een volgende masterclass zal de prijs stijgen naar €125,- excl. btw.

 

Hieronder kan je je aanmelden voor de cursus. Ik stuur je dan meer informatie over de locatie (Utrecht) zodra die vaststaat en de betaalinstructies.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.