Eventfotografie levert meer op dan dat het kost!

Veel evenementen zijn al overtuigd van het gebruik van een eventfotograaf, maar soms lijkt het net alsof ze het doen omdat iedereen het doet. Maar een echt goede eventfotograaf levert meer op, dan dat het kost. Hieronder dus 5 goede redenen om een eventfotograaf in te huren.

Edison Awards vastgelegd door Martin Hols - Eventfotografie

1. Je kan maar één keer een eerste indruk maken

Een goede indruk blijft hangen bij klanten. Een verzorgd uiterlijk is niet alleen op persoonlijk niveau belangrijk, maar ook uw beeld kan voor een positief effect zorgen. Die plaat die hoge ogen gooit, zorgt voor aandacht. En dat is natuurlijk waar marketing om draait. En als dat dan ook nog eens hele positieve aandacht is, dan kan het bijna niet meer mis gaan.

Entertainment Matters dansen op bedrijfsfeest.
Staalmakers op de dag van de teamontwikkeling
Het Nationaal Voetgangers Congres 2018

2. Geen omkijken naar en toch perfect resultaat

Als je bij een professional aangeeft wat je nodig hebt, kan hij/zij uit zijn ervaring precies de stijl en beelden aanpassen, zodat u uw doelen behaald! Een professioneel ontneemt u de stress van het vastleggen van uw evenement en het enige wat u zou moeten doen is focussen op het evenement zelf. De fotograaf zorgt voor de beelden en dat u achteraf aan de slag kan met een set bruikbare beelden.

Wilt u mijn portfolio bekijken? Klik dan hier

Cegeka in de Efteling

3. De juiste stijl en beelden die bij u passen.

Elk bedrijf en evenement is anders. Zoals je in de beelden hieronder kan zien, kan je als professional heel goed de stijl van het bedrijf in de foto’s verwerken. Van warm en vrolijk tot strak en corporate, een professional denkt met u mee en ziet uw waarde. Deze voegt hij dan feilloos toe in de stijl van de beelden die hij oplevert.

Het gaat hierbij heel specifiek om het doel wat u wilt behalen met fotografie en niet wat de fotograaf zelf mooi vind of graag doet. Ik zie een professional als iemand die in dienst staat van het bedrijf waar hij voor werkt, denkt mee over de doelen en gebruikt zijn expertise om het beste resultaat te halen.

Shine Shack op Liquicity Festival
Glow Eindhoven 2017

4. Het levert geld op!

Jouw event experience uitbreiden door middel van een geweldige herinnering. Promotie voor volgende edities. Een beeldenbank voor uw sponsor relaties. Social content en eventueel productionele foto’s. Dit zijn allemaal manieren waarop u event fotografie kan gebruiken. Het is niet alleen maar plaatjes maken van wat er gebeurd, maar het is zeker goed mogelijk om van uw evenement beelden te maken die u iets gaan opleveren.

Een goede fotograaf helpt niet alleen met het concreet krijgen van uw doelen, maar kan u zeker goed adviseren over de juiste inzet van de beelden.

5. Meer engagement, wie wil dat nou niet?

Eigenlijk wil je natuurlijk, dat mensen nog dagen of weken blijven napraten over uw evenement. Dat kan natuurlijk door uw foto’s te delen met de gasten, over social media of via een unieke branded portal. Dat mensen beginnen met de mond-op-mond reclame van jouw evenement. Door tijdens het event alvast wat gave platen te posten en deze dan op te volgen met een album is een hele makkelijke strategie om mensen naar uw website en social media te trekken en ze betrokken te maken bij het evenement!

Een professionele eventfotograaf kan in 10-15 minuten tijdens uw event, een paar geweldige platen bewerken en beschikbaar stellen zodat u meteen het beste beeld kan plaatsen.